GA TERUG

 

Bentley Corniche 2-deurs saloon


Volledige naam

Bentley Corniche 2-deurs saloon (op basis van de series I)
De Corniche 2-deurs saloon op basis van de Bentley T2 heeft eveneens de naam Corniche 2-deurs saloon maar wordt op een andere pagina aan u getoond.

 

Productie

- Productiejaren: 1971 tot en met 1977
- Productieaantal: 47
- Percentage van de totale productie: 0,1%

 

Chassisnummers

- Elke Bentley Corniche 2-deurs saloon (series I) heeft in het chassisnummer als eerste letter een C en als tweede een B.
- De rechtsgestuurde Bentley Corniche 2-deurs saloon (series I) heeft op de derde positie altijd een H, de linksgestuurde heeft daar een X, A, B, C, D, of E.
- Voorbeelden: CBH16177 en CBX22186.
- De eerste Bentley Corniche 2-deurs saloon (series I) is CBH10420, de laatste is CBX24291.

 

Wat is uniek aan dit model

- Twee portieren
- Chromen bumpers in de beginjaren en steeds vaker zwarte kunststof bumpers in de latere jaren; de Amerikaanse Corniches vanaf medio 1973 hebben allemaal kunststof bumpers
- Speciale Corniche wieldoppen
- Mistlampen vůůr (niet op de Amerikaanse auto's)
- Rechthoekige achteruitrijlampen
- Gewelfde taillelijn
- Gewijzigde, lagere achterzijde (tov de 4-deurs saloon)
- 1 Inch lager dan de 4-deurs saloon
- Geen sierstrip aan de zijkanten
- Typeplaatje "CORNICHE" op het kofferdeksel
- Circa 10% meer motorvermogen dan de 4-deurs saloon
- Speciaal Corniche dashboard met onder andere een toerenteller

 

Verdere bijzonderheden

- De Corniche werd gebruikt om nieuwe technologieŽn te beproeven en liep met technische wijzigingen vaak vooruit op de wijzigingen op de Bentley T.
- De Corniche 2-deurs saloon was ook leverbaar met vinyl dak en met een twee-kleurenschemaAan de voorzijde is nauwelijks te zien dat het om een 2-deurs saloon gaat of u moet meteen zien dat de auto 1 inch lager is. Deze auto heeft de standaard mistlampen en de voor de Corniche ontworpen wieldoppen. Verder ontbreken de luchtsleuven onder de koplampen die in 1974 werden geschrapt.
Afgebeeld: de CBH24209 uit 1976.Deze Corniche 2-deurs saloon heeft een bijzondere twee-kleurenschema. Het zwarte dak is niet voorzien van vinyl maar is gespoten.
Afgebeeld: de CBX22186 uit 1975.Een Bentley Corniche 2-deurs saloon uit 1972 (chassisnummer onbekend) met vinyl dak. TOP OF PAGE ↑ 


© Marinus Rijkers.   Disclaimer